Virtuální svět

Ještě jsem pořádně nevstoupil do tohoto nehmatatelného prostoru a již se ke mně donesly varovné signály. Radily – moc se nesvěřovat, žádné osobní informace a zprávy. Lidé jsou různí a mohou ublížit. Já vím, já vím. Beru to na vědomí a zůstanu sám sebou.

Celý článek →

Třicet jedna let

Přijde mi až neuvěřitelné, že jeden klukovský sen, může sehrát tak významnou roli v životě jednotlivce. Oněch třicet jedna let, je však pouze obdobím kdy můj sen dostal reálnou podobu a vtiskl mi do ruky meč. Nyní však zřejmě nastal čas začít se dělit o svá poznání formou jinou. Psanou.

Celý článek →

Jak se rodilo kendo v Československu

Přijde mi fascinující, jak funguje a jakou kapacitu má lidský mozek. Kolik asi může mít gigabajtů? Jak je možné, že v něm zůstanou, do nejmenších detailů uloženy vzpomínky, které se odehrály před desítkami let. Třeba ty, jak se u nás rodilo kendo.

Celý článek →

Vladimír Lorenz a jeho přínos pro české kendo

Poprvé jsem Vladimíra Lorenze poznal v březnu roku 1986. Přišel tehdy shlédnout ukázku aikido v podání skupiny italských aikidistů kterou vedl Giorgio Veneri. Netušil jsem, proč všichni pana Lorenze oslovují „Kazik“, zato jsem vnímal, jaký respekt měl u většiny našich účastníků ukázky. Neměl jsem v tu chvíli tušení, jak důležitou roli v mém životě sehraje a jak se naše Cesty protnou.

Celý článek →

Poděkování

Rád bych na tomto místě poděkoval všem, bez jejichž přispění by kniha nevznikla. Stojím však před velice těžkou volbou. Je těžší než řada chvil, které jsem prožil a popisuji ve své knize, která je poněkud zvláštní. Osobou autora, délkou svého zrodu, tématem, jazykově, a tudíž i poděkováním.

Celý článek →
© Hotovec.cz | www.hotovec.cz